Tetováló kellékek webáruháza
Hogyan is kezdjünk neki az első tetoválásunknak ?
2019.01.10

Első lépésként válaszd ki a tűcsoportot a felület méretétől függően, ismerve természetesen a tű milyenségét, annak különböző erőkkel, sebességgel és mozgással gyakorolt erőhatását a bőrre! Válaszd ki a tetováló gépet! Melynek beállításai, a kalapács kialakítása, annak milyensége, súlya, mérete. Az alsó és felső laprugó párok rugalmassága, keménysége, lágysága illetve a kívánt hatás életre keltéséhez szükséges optimális feszültség beállítás következtében, ezek együttes összhatásai eredményekén

Első lépésként válaszd ki a tűcsoportot a felület méretétől függően, ismerve természetesen a tű milyenségét, annak különböző erőkkel, sebességgel és mozgással gyakorolt erőhatását a bőrre!

Válaszd ki a tetováló gépet! Melynek beállításai, a kalapács kialakítása, annak milyensége, súlya, mérete. Az alsó és felső laprugó párok rugalmassága, keménysége, lágysága illetve a kívánt hatás életre keltéséhez szükséges optimális feszültség beállítás következtében, ezek együttes összhatásai eredményeként, egy egyenletesen berregő, dolgozó és innen már kezedben tartva lélekkel ébredő, Veled, gondolataiddal és a kívánt cél megvalósításához valóban a feladatra hangolt, testeddel és lelkeddel dinamikus erővel, harmóniában zümmögő igazi megállíthatatlan Csodamasina!

Amennyiben egy géped van, gondold végig milyen állítási lehetőségek megváltoztatásával tudod a kalapács mozgását tekintve a megfelelőre változtatni a gép működését. Az az erő, amit a kalapács végén érzel miközben a gép életre kel a pedál lenyomása következtében, üti bele a tűhegyeket a bőrbe! Jól át kell gondolnod tehát kezdetben, hogy milyen tűcsoporttal, ezen belül hány és egymás mellé hogyan forrasztott tetováló tűvel fogsz dolgozni, és ahhoz hogyan működik a gép! Ha ennek a kapcsolatát megérted, érzed és ismered akkor ehhez mérten kell / fogsz dolgozni a kezedben tartott, már tetováláshoz összeszerelt géppel, a megfelelő sűrűségűre és állagúra hígított festék milyenségének keverését is ide értve! Innen ismerned és látnod kell magad előtt, ahogy a tű szinte a bőrbe hatol, hogy tudd milyen mértékű, mekkora és milyen sebességű mozdulatok megtételével juttasd a bőrbe a festéket, ahhoz hogy a bőrt a legkevésbé sértsd, tépd, szaggasd szét

 

Ellenőrizd, hogy a tűhegyek valóban hibátlanok-e! Ehhez használhatsz nagyítót, vagy ha a szemed engedi, egyszerűen megnézheted fehér, vagy valamilyen világos, homogén felület elé tartva, behunyva egyik szemed! Forgasd meg, és ellenőrizd körbe teljesen. Ezt követően, mutató és hüvelykujjad közé fogva, kissé szorítva, húzd át közötte a tűt! Amennyiben bármelyik hegy is görbe lenne, és jól csináltad, de legfőképp odafigyelsz az összeszorított ujjaid között áthúzott tű adta érzésre, észre fogod venni, ha valamelyik hegy esetleg csorbult, görbe! Amennyiben nem teljesen ép, mennie kell a szemétbe! A tűszárat elteheted, hiszen a kör alakúra hajtott végével tökéletesen használhatod a festékkupakba csepegtetett festékek összekeverésére. Ehhez csak le kell forrasztanod, vagy egy fogó segítségével letörnöd a tűt a szárról. Ha a tű hibátlan és erről meggyőződtél, mehetünk tovább!

Enyhén hajlítsd meg a tűszárat - egyenletesen esztétikusan szép ívben-, ellensúlyozva ezzel a leszorító gumi hatására a tetováló gép csőréhez feszítő tű végén összpontosult erőt, mely a tűt tartja stabilan a csőr végén. Ha nem hajlítod meg a tűt, akkor az egyenes tűszárra ható erő - hiszen a rögzítés érdekében a tűszárat gumikkal stabilizálni kell -, homorúságot eredményez, melynek végeredménye a tűhegy felfelé ívelése! Így nehéz egyenest, és egyenletes színezést létrehozni, egyáltalán tetoválni ilyen gépbeállítással!

 

Válaszd ki a feladathoz legideálisabb, számodra tartani és fogni legkevesebb erőfeszítést igénylő markolatot - vastagság, bordázottság, mintázat, méret, súly …-, majd a markolaton vezesd át a tűt, figyelve arra hogy az lehetőleg ne érjen a belső furat falához - kicsorbulhat!, elgörbülhet! -, ezt követően pedig óvatosan vezesd át a csőrön is, majd rögzítsd a csőrt a markolathoz ügyelve arra hogy a tűhegy ne sérüljön! Ennél a tűbehelyezési módszernél a markolathoz a cső, ami a tetováló géphez rögzíti a markolatot, már rögzítve van. A tetováló csőr, azonban még nem került rögzítésre a markolathoz. Ezt a módszert, kör tűcsoportoknál, használhatod, vagy ha te is találkoztál már olyan csőrrel, aminek a belső, tűt vezető fala sorjás, és nehéz megtalálni a tű útját, igy könnyebb lehet, ha nincs lehetőséged tűreszelővel eltávolítani belső falról a hibás, tű átcsúszását akadályozó részt! Egy másik módszer amikor első lépésként rögzíted a csőrt is a markolathoz, majd így vezeted a tűt egészen a csőrig figyelve azt, hogy ne sérüljön a hegy! Ezután pedig az egészet átcsúsztatod a gép rögzítési lehetőségén majd a kalapácsra szorítod a tűszár kör alakú részét. Egy harmadik lehetőség még, amit megemlítenék, de akadhat még pár lehetőség… A markolatot a géphez rögzítve, azon átvezetve a tűt, végül a csőr rögzítése a már benne lévő tűvel, vagy az egész összeszerelt markolat és csőr rögzítve a géphez, és így a tű behelyezése! Mindenki el fogja tudni dönteni magának, hogy számára melyik lehetőség, módszer eredményezi a legkevesebb hibalehetőséget a tűhegyek megóvása érdekében!

 

A tetováló gépben már biztonságban bent van a tű, de itt még nincs beállítva, hogy a tűhegy a gép működése közben mennyire jöjjön elő a csőrből. Ennek a beállítását majdhogynem mindenki önállóan dönti el, és tartja jónak, azonban ennek is számottevő lehetősége miértje és oka van, ami nagyban befolyásolja azt, hogy hogyan tudunk majd tetoválni azzal. Tehát akár tetszik akár nem, itt is van egy kialakult, tűcsoportonként bizony követendő példa! Figyelem! Az, hogy mennyire hagyja el a tűhegy a csőr végét, az nem azt jelenti, hogy olyan mélyre szúrjuk azt a bőrbe! Azonban a tű elmozdulásának, az ütési távolságának mértékéről, valamint hogy mennyire állítsuk azt „kintre” nem most írok. Azt azonban itt is megemlítem, hogy a mélységet nem a gépen állítjuk be ( - van pár eset, ahol azonban ezt a módszert lehet használni - ) hanem azt a kezünk tartásával kell hogy szabályozzuk, illetve szabályozni nagyon nincs mit, egyenletesen kell tudni tartani a távolságot! Ez idővel egyszerűen egy érzéssé alakul, amit a tetováló a bőr milyenségétől függően, látás következtében megtapasztalva majdhogynem a vérébe ívódva a részévé válik!

 

Válasszuk ki a megfelelő feszültséget a tetováláshoz. A gép hangja egyenletes kell hogy legyen! Egyenletes, fülnek és gépet kezünkbe tartva rezgésében is kellemes.

Többen esküsznek a hangtalan és rezgéstelen, forgómotoros, könnyű gépekhez! Legyen! Egészségükre!  J bizonyos folyamatokhoz lehet hogy jó az, azonban nem mindegy, hogy tartom a gépet a kezemben, és a súlyát kihasználva kisebb erő szükséges a tű bőrbe szúrásához, érzem, hallom azt amit csinálok, vagy nem elég, hogy fogni és tartani kell a gépet még, könnyedségéből adódóan nyomnom is kell azt.

Ez sajátos véleményem és gondolatom erről, de egy újabb cím alatt részletesen ezt is kifejtem. Hangsúlyozom, nem lehurrogom azokat akik emellett döntenek, hanem azok számára akik azon gondolkodnak mit vásároljanak, megelőzően iránymutatást adok, hogy döntésük előtt elgondolkodhassanak.

 

Én szeretem tartani, fogni és érezni a rezgő vasat a kezemben, mert pontosabban látom és tudom, hogy mivel mit csinálok! Egyszerűen Érzem! 



Forrás: buksyarttattoo.webnode.hu/

 





Iratkozz fel hírlevelünkre!
Értesülj a legújabb akcióinkról !
blog
© 2024 tattoozona.hu | Adatkezelési tájékoztató | ÁSZF
powered byForweb - Webáruház készítés